Mora Busoli

Steengoed, met de nadruk op steen. Dat is de beste manier om de brillen van Mora Busoli te beschrijven. Elke montuur van dit Italiaans merk is immers gemaakt uit marmer, sommige zijn zelfs vormgegeven door Patrick Hoet. Hoet Optiek Brugge is dan ook trots om deze brillen te kunnen aanbieden. Ze zijn immers ook zeer exclusief aangezien Mora Busoli op dit moment het enige merk is dat marmeren brillen aanbiedt. Daarvoor is een mix nodig van oude ambachten, zoals steenhouwen, en nieuwe technologieën om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen snijden.

Hoe gaat het productieproces dan in zijn werk? Alles begint met een zoektocht naar marmer dat geen enkele scheur of barst vertoond. Nadien volgen grofweg 193 verschillende stappen waar veel handwerk bij komt kijken. Aan het einde van die stappen heb je de bril die jij besteld hebt, in samenspraak met Hoet Optiek Brugge, afgewerkt met koolstof. Je kan immers een bril bestellen volledig in de marmerkleur die jij wil of je kiest er een uit de voorraad. Om een bril te maken, rekent Mora Busoli zo’n 18 dagen. Op die tijd wordt een bril gemaakt waarvan je zeker bent dat hij 100% exclusief is. Sterker nog, de bril is even uniek als degene die hem draagt.

De brillen van Mora Busoli hebben een zeer charismatische uitstraling. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste is er uiteraard het ongewone materiaal waaruit ze gemaakt zijn en dan is er natuurlijk ook de hand van Patrick Hoet. Naast de uitstraling is er uiteraard ook het unieke design en de unieke kleurenpatronen van elke bril. Ook dat is een voordeel van het prachtige, natuurlijke materiaal waar Mora Busoli mee werkt. Bij Hoet Optiek Brugge helpen we je graag verder als je helemaal weg bent van deze brillen.

Top