Parkeren in Brugge

Nieuw traject gratis shuttledienst centrum Brugge.

https://www.brugge.be/centrumshuttle_folder_vanaf-01072023
https://www.visitbruges.be/publieke-parkings

Rondom de binnenstad

Net buiten de binnenstad vind je enkele randparkings waar je gratis kan parkeren. Een aantal liggen op wandelafstand van het centrum, een aantal worden frequent via het openbaar vervoer ontsloten. Raadpleeg hier deze randparkings.

Rondom de binnenstad werd een ‘Blauwe Zone’ ingevoerd. In de aangeduide zone kan je beperkt in tijd (max. 4 uur) gratis parkeren tussen 9.00u en 18.00u. Leg steeds je parkeerschijf, ook op zon- en feestdagen. Raadpleeg hier de info over de Blauwe Zone.

In de binnenstad

Raadpleeg hier het overzicht van alle centrumparkings in de binnenstad en de tarieven. Deze parkings zijn 7/7 en 24/24 open.

Tip! Betalend parkeren doe je onbeperkt in tijd en het voordeligst in één van de twee centrum parkings: Centrum Station (15 min te voet naar de Markt) en Centrum Zand (10 min te voet naar de Markt). Van aan het station is er frequent openbaar vervoer naar de binnenstad. De verplaatsing met de bus van parking Centrum Station naar het centrum is inbegrepen in het parkeerticket. Bus tickets op voorhand en op vertoon van het parkeerticket af te halen in De Lijnwinkel op het stationsplein (max. 4 personen per wagen) of bij de chauffeur indien De Lijnwinkel gesloten is.

Bovengronds parkeren in de binnenstad is tussen 9.00u en 20.00u in tijd beperkt (max. 4 uur) en betalend (2.50€ voor het eerste uur, 6€ voor twee uur, 10.50€ voor 3 uur en 16€ voor 4 uur). Betalen kan per sms (enkel Belgische nummers), met de app 4411, met bankaart of gewoon cash. Hierbij dien je steeds je correcte nummerplaat in te geven.

Top